een bericht kunt u sturen naar Jola mail@jolahesselberth.nl of bel m +31 (0)6 20 05 10 84                 jola hesselberth | bredevaert 56 | 5171 mj kaatsheuvel | the netherlands | www.jolaanimaties.nl

wie is Jola ? Jola Hesselberth writes songs, draws, paints, creates animations, designs dolls. Jola’s work is about small and big human emotions. She creates a world of dreamy atmospheres and fairytales, to inspire living life like a dream.

Jolabiografie Jola studeerde Cum laude af op de AKS St. Joost te Breda. Ze ontving de Charlotte Cöhler prijs. Ze werkte voor Anthon Beeke en Theater Groep Amsterdam als grafisch ontwerper en decor ontwerper Toneelgroep Amsterdam. En werkte jaren voor VPRO-kindertelevisie en Sesamstraat.

Jola is vooral bekent door haar vele animatiefilms. ‘Wensdroom’ is een animatieseries voor kinderen en volwassenen. Henny Vrienten was vaak haar vaste componist. Jola schrijft haar liedjes zelf. En gezongen door verschillende artiesten o.a. Daniël Lohues, Jack Poels, Bob Fosko etc. Jola werkte voor zowel televisie (VPRO), Sesamstraat) en bioscoop. Haar animatiefilm, 20 min. ‘Verder ben ik heel gewoon’ had zijn wereldpremière in Cannes , eerder verscheen ook haar theater debuut van deze film. Een muzikale road trip met Dick Hauser als regisseur. Het project bestaat uit drie acteurs, een live band en een decor van animaties.

JolaJola spaces haar nieuwste project. (2016) Open ruimtes waarin haar videokunstwerken getoond worden en mensen samenbrengt. De wereld te raken in nieuwe spaces. Veren te poetsen, lentedagen zonder wind. Om te zijn wie je bent en te luisteren naar je eigen stem. Daar waar de wereld zo vol is. Vochtige kelen te horen, de stem in je stem te horen spreken en verstillen. Beelden van uitgeknipte blaadjes. Die aan elkaar zijn geregen of los van elkaar, geïnspireerd op de natuur.Ze vormen patronen en haakwerkjes van blaadjes, die elkaar zachtjes aanraken. Emotionele tonen die gehoord worden. Die ene toon, aan dat ene beeld, die de vogelzang in je stem herinnert. In jolajola spaces tovert Jola als een lichtschilder.

mm&m mood music & motion 7+ Een educatieprogramma. We ervaren stemmingen en worden geprikkeld een eigen verhaal te vertellen. Woorden veranderen in een lied en zelfgemaakte beelden in een film: de clip is geboren! Alles draait om de fun van het zelf beleven: het ervaren van de magie wanneer de werelden van geluid en beeld samenkomen. 2016 Met dank aan www.fonds21.nl/ www.kunstencentrum.nl / www.cinekid.nl

socialdesign Jola is goed in het bedenken van sociale projecten om mensen te verbinden. In 2016 gaan een aantal projecten van start. Waarin ze met animatiefilm, mensen verbind.

waldojola een artistieke samenwerking met Waldo van Bokhoven en Jola . Voor hun tekeningen laten zij zich inspireren door de natuur en architectuur. Met deze organische en mathematische vormen creëren we nieuwe patronen en structuren.Een wereld waar je in kan dromen. Een sprookjeswereld van getekende lijntjes waar je in kunt wonen. Ze vinden hun weg op textiele en keramische producten zoals sjaals, plaids, borden, schaaltjes en kopjes.www.waldojola.nl . Ze hebben een samenwerking met prismanet Waalwijk voor hun ceramiek.

  Titel

  SocMed_2_2_2_2Like de Facebook-beeldpagina van Jola Hesselberth en volg haar op de voet

  youtubeAbonneer u op het YouTube-kanaal van Jola Hesselberth

  SocMed_2_2_2Inspiratiebeelden van Jola Hesselberth, kunt u volgen via Pinterest

  SocMed_2Abonneer u op het Vimeo- kanaal van Jola Hesselberth

  Instagram Kijk mee met Jola  via Instagram en bekijk haar foto’s die ze onderweg maakt

  Een bericht kunt u sturen naar Jola mail@jolahesselberth.nl of bel  m +31 (0)6 20 05 10 84

  jola hesselberth | bredevaert 56 | 5171 mj kaatsheuvel | the netherlands  |  www.jolaanimaties.nl